De zoektocht om je ‘licht’ te vinden en een baken te zijn.

Featured image

De bus is eindelijk gekomen en de reis kan beginnen.

 

Featured image

En aan het eind van die reis moet ergens het ‘licht’ zijn!

 

Featured image

Soms lijkt het alsof het ‘licht’ zich verschuilt.

 

Featured image

Het geeft je het gevoel dat je er naar op zoek moet gaan.

 

Featured image

Daar…..het ‘licht’ van anderen, dat moet het goede ‘licht’ zijn.

 

Featured image

Kijk die kleuren eens.
Dat moet het echte ‘licht’ zijn.

 

Featured image

Het ‘licht’ lijkt grillig en moeilijk te grijpen.

 

Featured image

Daar ……..achter mijn schaduw dát moet mijn ‘licht’ zijn.

STOP!!!!

 

Featured image

Je vindt jouw ‘licht’ niet bij anderen, nog in de vorm of in de verschijning.

 

Featured image

Je vindt het wanneer je in jezelf gaat kijken.
Je als het ware via je eigen blik naar binnen kruipt.

Vrij vertaald naar:

Baken van licht zijn.

‘Vaak is de gedachte dat als je een deel van de gevoelens van de ander opneemt en inslikt, je dichter bij die ander komt te staan, en hem helpt. Alsof je de last samen deelt. Maar door het te absorberen en in te slikken, verdubbel je de last alleen maar. De schaduw verdiept zich. Door mee te gaan in het lijden met een ander, laat je je kracht fragmentariseren; ze raakt versplinterd door de negativiteit in de ander. Je gaat denken dat je zelf niet gelukkig, tevreden en blij mag zijn, terwijl de ander lijdt. Het omgekeerde is echter het geval.

Werkelijk helpen betekent dat je je energie in dienst stelt van de oplossing van het probleem, niet van het probleem zelf. De sleutel daartoe is dat je jezelf gróter maakt en niet kleiner. Hoe meer zelfbewustzijn en onafhankelijkheid jij uitstraalt, hoe meer jij ‘de energie van de oplossing’ vertegenwoordigt en hoe meer je kan betekenen voor de ander, zonder dat het jou uitput. Als je gaat mee-lijden, bevestig je eigenlijk het probleem. Als je bij jezelf blijft, en niet mee-resoneert met de zware emoties van de ander, open je een ander perspectief, werp je een ander licht op de kwestie. Je laat je innerlijk licht erop schijnen, juist door niet ‘mee te trillen’ met de ‘energie van het probleem’. Werkelijk helpen is nooit het probleem van een ander oplossen. Het is een baken van licht zijn waaraan de ander zich kan spiegelen, zich kan optrekken en zich in kan verheugen: ‘kijk, zo kan het ook: hij of zij heeft iets wat mij raakt, wat mijn hart inspiratie geeft.’ Zo reik je de ander de ‘energie van de oplossing’ aan, niet door iets te doen voor hem, maar door iets te zijn en uit te stralen. Dat ís lichtwerk: op natuurlijke wijze zijn die je bent, vrede hebben met jezelf en deze vrede uitstralen naar anderen. Niet oplossingen bedenken voor anderen, niet de lasten van anderen innerlijk meedragen, maar ‘de oplossing’ energetisch neerzetten en verankeren op aarde.’

Pamela Kribbe

18 maart 2007

Centrum Zuiderlicht in Breda.

2 Replies to “De zoektocht om je ‘licht’ te vinden en een baken te zijn.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.