Ik heb er toch zeker een tik van meegekregen.

Een paar jaar geleden heb ik een kookcursus gevolgd bij Rada.
De basiscursus Ayurvedisch koken.
K. houdt van IndiaAyurveda en Boeddhisme.
Het zit in de familie
Zus M. heeft zich er in gespecialiseerd.

 

Mij spreekt het vegetarische  deel aan.

Na de cursus ben ik thuis aan de slag gegaan.
Vooral de specerijen hebben mijn voorkeur.
Gember is mijn favoriet.
Een belangrijk deel van de tomatenchutney.

 

We hebben favoriet en
een superfavoriet.

De pinda, tamarinde en koriander chutney
is de superfavoriet van K.

 

Een andere favoriet is Kurkuma.
Deze gaat,
samen met een beetje zwarte peper
(anders wordt het niet opgenomen door je lichaam),
in de sapjes.
’s Ochtends in de fruitsap.
’s Avonds in de groentesap.

 

Onze rijst is smakeliijker met mosterdzaadjes.

 

Ik switch nogal eens tussen de gele en de zwarte mosterszaadjes.

 

En dit gooi ik écht overal in.
Ik ben niet zo van de pittige pepers.
Nou ja,
met gewone peper gaat het ook.

 

Dit gebruik ik om te bakken.

Kook ik Ayurvedisch?

NEE.

Zo durf ik het zelf niet te noemen,
maar ik heb er toch zeker een tik van meegekregen.

 

 

Auteur: Maria de Ridder

https://mariaderidder.wordpress.com/2015/11/27/het-ontstaan-van-ons-gezinssysteem-en-de-levenslessen-die-ik-daar-uit-haalde/

4 gedachten over “Ik heb er toch zeker een tik van meegekregen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s