Over Maria

IMG_5031_sRGB

Hallo,

Ik ben Maria. Ik ga je iets over mijzelf vertellen aan de hand van mijn naam, mijn rol als mens, vrouw en moeder en het werk dat mij heeft gevormd:

– Maria is de naam die mij bij mijn geboorte, door mijn vader en moeder, is gegeven. Ik ben vernoemd naar mijn oma Marie.

– In mijn naam voel ik mij ook verbonden met Maria Magdalena. In de mystiek en in de beelden die er van haar zijn.

– Vanaf dat ik me kan herinneren denk ik in beelden en ik herken mijzelf in de kwaliteiten die horen bij hooggevoeligheid.

– Ik ben moeder van 3 zoons en eindeloos trots op de volwassenen die ze zijn geworden.

– Alweer 16 jaar woon en leef samen met K.  In 2010 hebben wij ons Pentakelhuis gebouwd en we wonen er met veel plezier.

– Voor ik mijn leven ging delen met K. heb ik 19 jaar in driehoeksrelatie geleefd. Nog steeds is dit gezinssysteem een wezenlijk deel van mijn leven.

– Sinds 2016 is de tweeling in ons leven. Ze wonen bij hun twee moeders en K. is er voor de stoere dingen. K. en S. zijn wensvader en wensmoeder.

– Ruim 11 jaar waren we het baasjes van Chesto onze Hollandse Herder Ruwhaar.
Een tijdje geleden hebben we hem in moeten laten slapen. Ik ben nog niet zover dat ik hem van deze pagina weg kan halen.

–  K. is veel in de Cloud en regelmatig trekt ik mijn hardloopschoenen aan om K. bij te kunnen houden op zijn reizen.

– Ik werk 17 jaar bij Humanitas als coördinator vrijwilligerswerk. De afgelopen 7 jaar voor het project BOR en sinds begin 2017 weer voor het project Match.
Mijn levenslessen heb ik gekregen van de vrijwilligers/stagiaires, de kinderen en hun ouders.

– Belangrijke pijlers in mijn leven zijn minimalismeduurzaam, dierproefvrijmeerzijdig meelevend en Geweldloos Verzet. In het kort gezegd wil ik mijn leven ‘bewust’ leven.

– De reden waarom ik Twitter en Plog kan ik niet mooier onder woorden brengen dan met de woorden van mijn oudste zoon: ‘ach (inclusief zucht) moeders knipte en plakte vroeger altijd al, dit is gewoon een moderne variant’.

– Het eerste jaar heb ik ‘Eggie’, een klein fluwelen konijntje, overal mee naartoe gesleept en op foto’s gezet. Het hielp mij focussen, onderscheid maken, ordening aanbrengen en keuzes maken. Je komt Eggie op sommige foto’s nog tegen. Hij reist nog altijd mee.

– Kleuren, geuren, materialen en vormen zijn belangrijk voor me. In ons Pentakelhuis en in mijn foto ’s is dat, op vele manieren, terug te vinden.

– De titel van mijn site verwijst naar mijn plogje over ‘fundamenteel is niet hetzelfde als belangrijk’. Het is de manier waarop ik het leven benader. https://wordpress.com/post/mariaderidder.nl/18149. Voorlopig kan ik daar nog  genoeg over schrijven.

Zeewolde, september 2017