Ik bied

Een van de mooiste eigenschappen van Maria is dat zij meerzijdig 
meelevend is. Zij heeft geen oordeel en laat iedereen in zijn waarde. 
Persoonlijk vind ik dit een hele mooie eigenschap voor een coach. 
Dit maakt dat je je erg veilig voelt om bij haar je verhaal te vertellen. 
Door haar levenservaring en professionele kennis ondersteunt ze bij het 
verkrijgen van inzichten. Zij kan een spiegel voorhouden waardoor je 
anders naar de situatie gaat kijken. Waar je zelf soms verstrikt raakt in 
je eigen emoties en gedachten weet Maria met een praktische kijk op 
de situatie duidelijkheid te brengen. In mijn privéleven en mijn 
professionele leven heb ik erg veel aan alle handvatten die ik van Maria 
heb gekregen. Deze zijn niet alleen waardevol voor mezelf, maar ook 
voor de cliënten waar ik mee werk en voor mijn collega’s.

Danielle 
Vrijwilligster BOR

Met jezelf opnieuw uit te vinden neem je de verantwoordelijkheid en regie voor de vorm van de aanpassingen in je leven.

Er zijn momenten in je leven, waarvan je weet dat je niet verder kunt op de manier waarop je bezig bent. Soms gaat het om vanzelfsprekende overgangen waar je geen aandacht aan hoeft te schenken. Ze zijn er gewoon. Wanneer je je aan kunt passen is het ook niet nodig om er  lang bij stil te staan. Je plaatje is helder en duidelijk.

Het wordt anders wanneer deze overgangen vraagtekens oproepen, je er een weerstand tegen hebt of het onmogelijk lijkt er je in aan te passen. Dan wordt het tijd om naar de puzzelstukjes van je leven te kijken, je af te vragen hoe het met je gaat en hoe je verder wilt?

Vragen waar we soms allemaal tegenaan kunnen lopen zoals; ‘hoe zit je in je relaties, woon je nog op de plek waar je je prettig voelt, geeft je werk je nog voldoening, heb je hobby’s die je plezier bezorgen, voel je je tevreden met je lichaam, heb je een passende leefstijl, leef je wel gezond’?

Wanneer je je realiseert dat je ontevreden bent met sommige van die puzzelstukjes heeft dat gevolgen voor het hele plaatje van je leven.

Het is belangrijk om bij je puzzelstukjes stil te blijven staan, het even door je handen laten gaan,  te bekijken op hun waarde, te bedenken waar aanpassingen nodig zijn, wat je daarvoor nodig hebt en wat je daarvoor in kunt schakelen.

In onze gesprekken kijken we vooral naar de puzzelstukjes van je leven waar je tevreden mee bent. Deze zijn het vertrekpunt om je puzzel te leggen, dan volgen vanzelf die delen die om aanpassing vragen. Samen zoeken we naar de mogelijke vervolgstappen die je kunt nemen.

We richten ons op jouw gehele puzzel en dan komt als vanzelf ter sprake hoe je in elkaar zit, hoe het zo gekomen is en welke aanpassingen er voor jou nodig zijn.

Zeewolde, 21-7-2019